6

МОВОЗНАВЧИЙ ТУРНІР «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ МОВУ…»

21 лютого, в усьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Для нас, українців, рідна мова – українська!

Сьогодні, як ніколи, усі ми розуміємо, що мова має значення. Це та рушійна сила, яка об’єднала українців і весь світ та веде до перемоги України. 

Мовознавчий турнір «За Україну, за її мову…» об’єднав сьогодні дві сильні команди в стінах бібліотеки-філії №3. Учасниками турніру стали учні Ліцею інформаційних технологій та гімназії № 6.

Це було не просто змагання, це була демонстрація знань рідної мови, доказ того, як наші юні читачі знають, шанують рідне слово.

Гравці показали свою ерудицію, знання, виконували цікаві і пізнавальні вправи «Редактор», «Вгадай фразеологізм», добирали до запозичених слів українські відповідники, споруджували словесні сходинки, розгадували кросворди та ребуси. Кожна з двох команд прагнула вибороти перемогу, тож турнір вийшов доволі напруженим, проте веселим.

Молодь своїми знаннями довела, що мова об’єднує людей у єдиний народ. І хоча війна диктує свої правила, але вони прагнуть навчатися, прагнуть бути кращими і відчувати свою причетність до свого народу, до своєї мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.