9

ЗАНЯТТЯ ЗА ПРОЄКТОМ «ДІТИ УКРАЇНИ І ВІЙНА. КРОПИВНИЦЬКИЙ»

Перші кроки до свідомої краси заради майбутнього робили дітлахи, що завітали до бібліотеки-філії №3 для дітей на чергове заняття за проєктом «Діти України і війна. Кропивницький».

Для читання та обговорювання обрали казку Віри Правоторової «Маленька історія про велику доброту», яка з головним героєм Черепошатком вчить не засмічувати навколишнє середовище. А ще, авторка цієї історії нагадала маленьким чомусикам, що у черепах замість ніжок – ласти (тому вони не такі спритні), у восьминогів – щупальця з присосками, риби-пилки насправді живуть на такому мілководді, що їхні плавники виглядають із води, у акул міцні та гострі зуби, але вони не славляться добротою…

Засміченість – одна із найважливіших екологічних проблем України. Згадали і про Чорнобильську трагедію, переглянувши відео та виготовили аплікацію зеленої та гарної Землі. Танцюючи та рухаючись, дітлахи створювали позитивний вплив та шлях до екологічної краси. А підсумувавши заняття, вирішили з батьками ходити до магазину з екоторбинками, бо правильне використання сміття може навіть принести користь.

Заходи проводяться у рамках проєкту «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України і війна. Кропивницький» за підтримки Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам (WWO).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.