9

ЕКОЛОГІЧНИЙ ТЕЛЕПОРТ «ТОЧКА ВІДЛІКУ»

37 років тому сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Багато фактів цієї трагедії довго замовчувались. Евакуація затягувалась, а від людей приховували реальну загрозу і наслідки аварії. Щоб сучасна молодь знала і завжди пам’ятала трагедію, яка вплинула на життя багатьох поколінь, працівники бібліотеки для юнацтва підготували екологічний телепорт «Точка відліку» для учнів Гуманітарного ліцею.

Спогади очевидців, відеофрагменти документальних фільмів, фото дітей і тварин, постраждалих від наслідків вибуху, та інші достовірні факти – усе це надзвичайно вразило присутніх. Бібліотекарки запропонували висловити свої емоції і враження від побаченого і почутого на символічних пташках – паперових журавликах. Трагедія, катастрофа, страх, сум, біль – далеко не повний перелік тематичних асоціацій від десятикласників.

На закінчення заходу ведучі разом із молоддю хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв-ліквідаторів та мешканців ураженої підступним атомом зони. Ми повинні їх пам’ятати і передавати цю пам’ять нашим дітям, адже Чорнобильська трагедія – це не тільки біль України, але ще й урок, який не має повторитись в історії.

Для більш детального ознайомлення з фактами та подіями про аварію на Чорнобильській АЕС працівники бібліотеки для юнацтва підготували виставку-фактчекінг «Чорнобиль P.S.». Запрошуємо всіх охочих дізнатись для себе чимало важливої інформації про цю катастрофу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.