7

Урок ІСТОРИЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ «РОЗСТРІЛ НебеснОЇ сотнІ: ФАКТИ І ВЕРСІЇ»

Щороку 20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників.

У 9-ті роковини в Україні проходять заходи з нагоди пам’ятного дня. Цього року, під час повномасштабної війни, низка подій проходить під гаслом «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни».

Працівники бібліотеки для юнацтва підготували для учнів Гуманітарного ліцею урок історичного дослідження «Розстріл Небесної Сотні: факти і версії», на якому поговорили про те, що саме зараз важливо не забувати, з чого все починалося. Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу.

Офіційне число Небесної Сотні – 107 осіб. Це були люди різного віку, національностей, професій та соціального статусу. Наймолодшому, Назарію Войтовичу, було всього 17; найстаршому, Іванові Наконечному, було 82 роки.

Школярі на паперових ангелах висловили слова вдячності Героям Небесної Сотні! У хвилині мовчання учні схилили голови, та кожен тихо згадав тих перших небесних воїнів, які не стали байдужими до долі своєї країни. Ми вас пам’ятаємо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.