9

ТРЕНІНГ З ЕЛЕМЕНТАМИ АРТ-ЗАНЯТТЯ «ЛОВЦІ ФАКТІВ ТА ФЕЙКІВ: ПРАВОПІВКУЛЬНЕ МАЛЮВАННЯ»

Вважаєте неможливо поєднати арт-заняття з заняттям із медіаграмотності? Такої ж думки були й студенти Олександрійського фахового коледжу культури та мистецтв, коли вперше почули тему тренінгу «Ловці фактів та фейків: правопівкульне малювання», що було організовано 17 лютого Центральною бібліотекою Олександрійської міської ЦБС. Але з перших хвилин заходу все змінилося, бо треба було розібратися: правопівкульне малювання – це маркетинговий хід чи чарівна паличка для «нехудожників».

Тренерка, Аліна Касьянова, запропонувала учасникам розказати про себе за допомогою метафоричних карт. А далі необхідно було налаштуватися на розумову працю, тож цьому допомогла нейрозарядка. Студенти отримали завдання провести пошукову діяльність: знайшовши та «відфільтрувавши» інформацію, розказати про методику правопівкульного малювання. Таким чином було поєднано дві теми: мистецтво та відповідальне споживання інформації. 

Заняття вийшло інформативним, цікавим та пізнавальним.

А висновки його такі: навряд чи можна навчити людину малювати «з нуля» за допомогою техніки правопівкульного малювання, а от допомогти їй висловити свої почуття за допомогою цієї методики та дати волю польоту фантазії – так.

Проєкт «ВільноХаб» втілюється в рамках програми Мріємо та діємо, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.