27

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКОГО АЛЬМАНАХУ «ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МАЯК»

Поезія – це не тільки вірші, це спосіб світосприйняття, це велике диво, створене людиною, що допомагає, надихає, захоплює.

У творчої людини є велике щастя – це народження нового твору: вірша, поеми, оповідання чи маленької мініатюри. Тоді прискорено б’ється серце, душу переповнюють незвичні хвилювання, зникає весь світ, і думки шикуються в ритмічні строфи. Звідки вони беруться? Хто їх надиктовує? Як дізнатись? Це – одна з найбільших таємниць людської свідомості.

Нещодавно світ поезії поповнився вже третім випуском літературно-мистецького альманаху «Олександрійський маяк», який було презентовано 4 березня 2023 року в Центральній бібліотеці Олександрійської міської ЦБС. Головний редактор альманаху – член Національної Спілки письменників України, поет Володимир Яремчук,  засновниця – молода та талановита письменниця Аліна Шевченко. Автор обкладинки видання – Олександр Шандан.

До даного випуску увійшли проза, поезія, переклади, рецензії та інші тексти талановитих авторів з усієї країни. Пишаємося відкриттям нових імен молодих поетів: Любові Павлівської, Любомира Лесоніна та Софії Сергеєвої.

Приємно, що до даного альманаху увійшли й поетичні твори членів олександрійського літературного клубу «Джерело»: Віктора Брикульського, Світлани Лантух, Юлії Волошиної, Юрія Жигалкіна, Нелі Гончарової, Анатолія Штанька, Володимира Кирпити, Лілії Маруфі та Ірини Заїки.

Під час презентації часопису з різних куточків України долучилися до спілкування автори через онлайн-сервіс Zoom: Максим Безрук, Галина Максимів та інші. Також зачитували свою поезію і поети, які увійшли до збірки художніх творів «Світання слова», серед них: Світлана Терещенко та Дмитро Урус. Захід відбувся у формі діалогу авторів і поціновувачів поезії. Більшість поетичних творів читали самі автори. Це патріотичні, філософські та ліричні вірші. 

Присутні подякували літераторам за чудову поезію та за подароване бібліотеці презентоване видання. Захід залишив після себе багато теплих і приємних вражень.

Літературно-мистецький альманах «Олександрійський маяк» є гідним дарунком всім любителям поетичного слова, а літературна Кіровоградщина поповнилася ще однією збіркою, яка є перлиною багатої української літератури.

6 Коментарі

вирт порно чат Відповіcти

онлайн порно чат рулетка. Click Here:👉 https://rt.beautygocams.com/

промокод на melbet Відповіcти

промокод мелбет без депозита. Click Here:👉 https://mebel-3d.ru/libraries/news/?melbet_2020_promokod_dlya_registracii_besplatno.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.