20

ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ АЛІНИ ШЕВЧЕНКО

29 квітня 2023 року в бібліотеці-філії №3 Олександрійської МЦБС відбулося перше знайомство читача з книгою «Небесна сповідь» Аліни Шевченко.

Сьогодні ім’я цієї молодої талановитої авторки добре відоме не тільки письменницькому загалу, а й непересічному читачеві.

Свою дебютну книгу «Цвіт першої надії» Аліна видала у 14 років. У свої 17 років має чимало досягнень – вона авторка трьох книг, громадська діячка, волонтерка, журналістка і письменниця, переможниця декількох престижних літературних конкурсів, наймолодша в Україні лауреатка літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2023 рік, засновниця та головний редактор літературно-мистецького альманаху «Олександрійський маяк», наразі студентка І курсу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Роботи Аліни друкувалися у часописах «Дзвін», «Літературний Чернігів», «Дебют» та інших виданнях.

«Небесна сповідь» – 9 творів, зовсім різних, написаних у різні періоди життя, під впливом емоцій або подій, виписаних з реальних історій зібрані під однією обкладинкою, названі так, як одна з новел.

Аліна з перших хвилин зустрічі створила приголомшливу атмосферу в залі. На присутніх чекала емоційна розповідь письменниці про те, що надихнуло її на створення книги, процес «народження» та, власне, презентація книги.

Письменниця пояснила, як її рукописи дозрівали в уяві та згодом перетворювались в текст. Дякувала всім причетним до видання, хто вірив і вірить, харківському видавництву «Експрес-Книга», читачам та наставникам, друзям та рідним.

З новою книгою талановиту письменницю прийшли привітати секретар Олександрійської міської ради Вікторія Косяк, мама Аліни – Юлія Володимирівна, друзі, колеги по перу Ананатолій Штанько, Тамара Аноко, Сергій Манукян, Дмитро Атасов, Олена Липка, Лілія Маруфі, бібліотекарі, студенти Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв, олександрійці та гості міста. 

По завершенню чудового заходу всі присутні зробили фото із письменницею. Кожен бажаючий зміг придбати книгу з її автографом.

Бібліотека вдячна за подаровані книги й запрошуємо всіх бажаючих їх прочитати. Бажаємо нашій Алінці натхнення, крилатих і безмежних творчих злетів! Також маємо надію, що вона обов’язково в майбутньому ще завітає до нас!

Книга «Небесна сповідь» доступна у бібліотеках міста. Також книгу можна придбати у авторки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.