251

ОНЛАЙН-СПІЛКУВАННЯ З ОБМІНУ ДОСВІДОМ «ВОЛОНТЕРСТВО В ДИТЯЧИХ БІБЛІОТЕКАХ УКРАЇНИ»

Від початку війни  багато бібліотек України стали справжніми волонтерськими центрами. Крім цього, бібліотекарі активно залучають до своїх закладів спеціалістів (юристів, лікарів, психологів, працівників ДСНС тощо) для надання фахової допомоги населенню своїх громад та вимушеним переселенцям.

Бібліотекарі Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи також з перших днів вторгнення окупаційних військ  на територію України почали об’єднувати навколо себе усіх бажаючих займатися волонтерством у різних проявах: від проведення лекцій та тренінгів з першої домедичної допомоги, майстер-класів, пізнавальних заходів – до організації благодійних виставок, проведення занять з англійської мови, плетіння сіток, роботі в різноманітних бібліотечних проєктах.

Команда бібліотекарів центральної міської бібліотеки для дітей Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи успішно пройшла відбір та приєдналася до проєкту «ВолонтерПлюс», який втілюється громадською організацією «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у рамках програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT» у партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ). В рамках цього проєкту відбувається  активний процес розвитку молодіжного волонтерства на базі центральної міської бібліотеки для дітей. Створено Молодіжну Волонтерську Програму “З любов’ю до дітей, з ПЕРЕМОГОЮ в серці”, зібрано команду із 28 юнаків та дівчат, які обрали собі напрямок, за яким вони працюють: це проведення  різноманітних заходів, творчих  майстерок, розваг для дітей, занять з англійської мови, влаштування свят для маленьких іменинників та багато іншого.

В рамках реалізації Молодіжної Волонтерської Програми, 28 лютого фахівцями  центральної бібліотеки для дітей Олександрійської міської ЦБС проведено онлайн-захід «Волонтерство в дитячих бібліотеках України». До спілкування з олександрійськими бібліотекарями та волонтерами було запрошено колег з дитячих бібліотек Львова та Кропивницького.  Під час вебінару відбувся обмін досвідом і практикою залучення волонтерів до бібліотек. Своїм досвідом поділилися спікери: директорка Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова, заступниця директора Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім.Т.Шевченка Олена Ліпей, директорка Олександрійської міської ЦБС Тетяна Троцюк. Команда олександрійських бібліотекарів  разом з молодими волонтерами дитячої бібліотеки представили відеоролик “Бібліотеки Олександрії та волонтери: разом до ПЕРЕМОГИ”. Обмін досвідом був надзвичайно цінним вкладом у власні знання і вміння, і , безперечно, буде використано в подальшій волонтерській діяльності.

Ця публікація була створена в межах програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує ГО «СКЦ «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). ЇЇ зміст є відповідальністю учасників програми та не обов’язково відображає позицію ЮНІСЕФ.

1 Коментарі

Phone Number For Reservations Відповіcти

Phone Number For Reservations:👉 http://rentry.co/txsxm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.