10

МЕДІА-МАЙСТЕРКА «ОБЕРЕЖНО – ВОРОЖІ YOUTUBE-БЛОГЕРИ»

Що таке Youtube-блоги, чим вони відрізняються від інших джерел інформації, чи завжди їм варто довіряти – про це і не тільки говорили дев’ятикласники з тренеркою з медіаграмотності Катериною Карпенко.

17 травня в актовій залі Гуманітарного ліцею Олександрії відбулася медіа-майстерка «Обережно – ворожі Youtube-блогери», де на практиці учасники вчилися критично оцінювати та аналізувати інформацію у блогах, виявляти «токсичних» блогерів.

Крім того, учасники заходу звернули увагу на російських Youtube-блогерів, проаналізували приклади їх негативного контенту щодо українців і війни росії проти України.

Під час медіа-майстерки розкрили штучну популярність деяких лідерів думок, які використовують ботів та інші інструменти, аби збільшити кількість підписників і переглядів. Поговорили також і про позитивні приклади якісного україномовного контенту в Youtube.

Медіа-майстерка із циклу «Захисти власне інформаційне поле під час війни» проводилася в межах проєкту СпільноПростір «ІнфоСито» у партнерстві з Академією української преси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.