9

МАЙСТЕР КЛАС «ПАСХАЛЬНА ВЕСЕЛКА»

У затишному приміщенні бібліотеки-філії №2 за святково прикрашеним столом напередодні Великодня, 15 квітня, зібрались охочі створити власноруч маленьке пасхальне диво під час майстер-класу «Декорування великодніх яєць».

Декоровані яйця на Великдень – це не тільки данина традиціям, а й привід проявити свій креатив. Для прикраси яєць використовують природні барвники, харчові фарби, наклейки, декупаж і трафарети. Виявляється, мистецтво декупажу пройшло великий шлях, перш ніж завоювало прихильність українських майстринь. В основі техніки – наклеювання зображень на певну поверхню і найчастіше використовують кольорові серветки.

Перш ніж виготовляти великодні яйця у техніці «декупаж» учасникам майстер-класу було запропоновано простий і швидкий спосіб зробити ритуальне яйце – використавши термоетикетку для яєць з улюбленим візерунком.

Перед учасниками МК був нелегкий вибір, вражало розмаїття кольорових етикеток, серветок з різними малюнками та візерунками і дітям довелося вибирати, адже яйце маленьке, а хочеться і зайчика, і півника, і квіточку, і метелика приклеїти.

Робота закипіла. Діти цілковито поринули у творчість та сконцентрувалися на своїх творіннях вклавши у свої роботи тепло, любов та ласку.

І ось довгоочікуваний результат – гарні саморобні пасхальні яєчка. Поки вироби висихали, діти спілкувалися і ділилися враженнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.