7

ЗАНЯТТЯ КУРСУ «УКРАЇНСЬКА МОВА БЕЗ МЕЖ»

Слухачки Вищої народної школи не тільки вивчають норми літературної мови, а ще й цікавляться історією України та творчістю сучасних письменників. Обмінятися враженнями від зустрічі з Максом Кідруком, а також вшанувати пам’ять усіх українців, які брали участь у Другій світовій війні вирішили відвідувачки курсу «Українська мова без меж», зібравшись на черговому занятті в бібліотеці для юнацтва.

З нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, викладач курсу підготувала чимало цікавих фактів про події 1939–1945 рр., більшість з яких стала відома не так давно. Переглянувши видання тематичної виставки «Коли ми пам’ятаємо – ми непереможні», слухачки курсу переконалися, що тільки зараз йде активне розвінчування міфів, які складалися роками для того, щоб народ не дізнався правди про долю українців під час Другої світової війни.

Крім того, на занятті вдалось розглянути й питання виникнення неологізмів у сучасних воєнних реаліях. Виконавши завдання тесту: «Неологізми, словосполучення та значення, які породила війна», слухачки перевірили, настільки добре вони орієнтуються в словах та словосполученнях на кшталт «корч», «іхтамнєт», «тракторні війська» та інші. Результат 7 із 10 правильних відповідей свідчить про добру обізнаність із неологізмами сьогодення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.