13

ВІКЕНД У БІБЛІОТЕЦІ «ЧИТАЄМО, СПІЛКУЄМОСЬ РІДНОЮ МОВОЮ»

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З нагоди цього свята, 18 лютого, працівник бібліотеки-філії №2 запросила дітей різних вікових груп на вікенд у бібліотеку «Читаємо, спілкуємось рідною мовою». Усі присутні взяли участь у тематичній вікторині «Мово українська, гордосте моя!», під час якої діти ще раз переконалися, що українська мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура. Усвідомили, що треба любити і вивчати рідну мову.

Під час конкурсних завдань діти виявили кмітливість та гарні знання рідної мови. У нашому інтелектуальному змаганні перемогла звичайно ж дружба. Захід пройшов цікаво та динамічно, а головне – звучала щира, рідна, барвиста українська мова у віршах, імпровізаціях та відповідях.

Хочеться зазначити, що нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.